Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش الف؛ اقتصاد ایران با چالش‌های متعددی روبرو است و دولت دوم حسن روحانی (دولت دوازدهم) با توجه به وعده‌هایی که داده است، با مشکلات زیادی روبرو است. امروز رکود حاکم بر اقتصاد ایران تولید را تحت شعاع قرار داده، نرخ بیکاری در حال افزایش است، بخصوص بیکاری در قشر فارغ‌التحصیلان دانشگاهی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



حل مشکلات اقتصاد ایران، نیازمند اراده است، اراده‌ای باید در رئیس‌جمهور منتخب و دولتمردان دولت دوازدهم وجود داشته باشد، هرچند در مدت 4 سال نمی‌توان تمام مشکلات را حل کرد، اما با توجه به انتخاب مجدد حسن روحانی و با توجه به وعده‌های داده‌شده لازم است قبل آغاز به کار دولت دوازدهم، اقدامات خود را شروع کند؛ اما اولویت باید چه موضوعی باشد. کارشناسان و صاحب‌نظران اقتصادی، اصلاح نظام بانکی را مطرح می‎کنند، نظامی که به عقیده برخی در حال ورشکستگی است، هرچند بانک مرکزی آن را تکذیب می‌کند.

موضوعی که اکنون مهم است، ساماندهی و حمایت از بنگاه‌های تولیدی است، زیرا این بنگاه‌ها دچار مشکل هستند و در صورت بی‌توجهی شاهد ادامه و تعطیلی آن‌ها خواهیم بود و این بر تعداد بیکاران می‌افزاید.

هیچ برنامه‌ای جز حمایت و ایجاد رونق تولید نیست
مسعود دانشمند، دبیر خانه اقتصاد ایران در گفتگو با خبرنگار اقتصادی الف؛ در مورد اینکه مهم‌ترین اولویت کاری دولت دوازدهم باید چه موضوعی باشد، گفت: با توجه به گسترش جامعه فارغ‌التحصیلان دانشگاهی و نرخ بیکاری، ایجاد اشتغال پایدار مهم‌ترین نیاز کشور است؛ به همین دلیل آقای روحانی، یک برنامه بیشتر ندارد و آن فقط تولید است.

وی افزود: هیچ برنامه‌ای جز حمایت و ایجاد رونق تولید نیست و برنامه‌ها و اقدامات دولت دوازدهم باید در راستای حمایت از تولید باشد؛ زیرا اگر تولید راه بیفتد؛ مشکلات اقتصاد کشور و رکود حل خواهد شد و شاهد تا رونق خواهیم بود.

دانشمند ادامه داد: با راه افتادن تولید در کشور، اشتغال ایجاد خواهد شد و به‌تبع آن از رکود خارج می‌شویم؛ همچنین GDP و رشد اقتصاد افزایش پیدا می‌کند و ایجاد رشد اقتصادی، توسعه فرهنگی- اجتماعی شکل خواهد گرفت.

رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و امارات ادامه داد: شاه‌کلید حل، وضعیت کنونی، فقط تولید است؛ بخصوص شرکت‌ها و بنگاه‌های کوچک و متوسط که دچار مشکل هستند و باید موردحمایت جدی قرار گیرند.

به گفته وی، باید نیازهای واحدهای کوچک و متوسط تأمین شود و مهم‌ترین نیاز آن‌ها، سرمایه در گردش است؛ البته باید نقدینگی موردنیاز آن‌ها حداکثر با نرخ سود 6 درصد تأمین شود. واحدهای تولیدی نمی‌توانند با سود و بهره 30 درصد فعالیت کنند؛ زیرا بازدهی (سود) فعالیت‌های تولیدی در کشور ما حدود 10 درصد است، پس چگونه می‌تواند 30 درصد بهره بانکی پرداخت کند.

دانشمند با تأکید بر اینکه نرخ سود بانکی برای تولید باید در حدود 6 درصد باشد، بیان کرد: دولت باید راه‌کار پرداخت تسهیلات با سود 6 درصد پیدا کند؛ ما می‌گویم راه و مسیر این است اما اینکه چه روشی نیاز است را دولت باید انتخاب کند که با نظام بانکی فعلی نمی‌تواند اجرایی شود.

دبیر خانه اقتصاد ایران در مورد اصلاح ساختار نظام بانکی کشور عنوان کرد: این موضوع، به این سادگی نیست که بتوان با سخن گفتن آن را اجرایی کرد و مسئله عمیق‌تر از آن است. امروز بانک‌ها پول مردم را گرفتند و به صاحبان سپرده 20 درصد سود پرداخت می‌کنند؛ بنابراین چگونه می‌توانند و ممکن است به تسهیلات گیرنده و مردمی که تقاضای تسهیلات دارند، وام را با نرخ 6 درصد بدهد و این امکان ندارد.

دانشمند تصریح کرد: اگر بنده هم که این موضوع را بیان می‎کنم، اگر در بانک‌ها بنشینم، نمی‌توانم این کار را انجام دهم، بنابراین ابتدا باید نرخ سود سپرده‌ها را کاهش داد که آن‌هم امکان‌پذیر نیست؛ زیرا بلافاصله با کاهش نرخ سود سپرده بانکی، پول از بانک خارج به سمت بازار غیررسمی می‌رود؛ کما اینکه اکنون هم این اتفاق در حال رخ دادن است.

این فعال بخش خصوصی گفت: زمانی که پول از بانک به سمت بازارهای غیررسمی برود، 24 سود به مردم می‌دهد و یک فعال اقتصادی برای تأمین منابع موردنیاز خود، باید آن را با سود 30 الی 40 درصد تأمین کند که این موارد راه‌حل آن نیست و راه‌کارهای دیگری وجود دارد که دولت باید انتخاب و انجام دهد و نیازمند بحث کارشناسی است.

رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و امارات اظهار داشت: اقتصاد ایران از ظرفیت‌های زیادی برای تولید ثروت برخوردار است، اما مشکلات ساختاری اجازه نمی‌دهد از همه این مزیت‌ها بهره‌برداری شود و برای خروج از رکود و توسعه بازار کار علاوه بر تحریک تقاضای داخلی، باید به سمت توسعه صادرات غیرنفتی حرکت کنیم.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۵۴۵۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهتمام بانک کشاورزی به تحقق امنیت غذایی با مشارکت مردم

به گزارش گروه بازار خبرگزاری علم و فناورب آنا، وهب متقی نیا روز دوشنبه هفدهم اردیبهشت ماه در مشهد مقدس و در جمع خبرنگاران، ضمن اشاره به شعار سال جاری با عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» گفت: سپرده گذاران در بانک کشاورزی ضمن بهره مندی از قابلیت ها و خدمات نوین بانکداری الکترونیک و دیجیتال این بانک در زمینه افتتاح و مدیریت حساب ها، درخواست و دریافت تسهیلات، به بانک کشاورزی این امکان را خواهند داد تا وجوه بیشتری را به سمت زنجیره های تأمین مواد غذایی و در نهایت گسترش و رونق هرچه بیشتر سفره های مردم هدایت کند.

متقی نیا پلتفرم پالیز بانک کشاورزی را بستری مناسب در جهت حمایت موثر از زنجیره های تولید معرفی کرد و افزود: این پلتفرم پس از رونمایی در سال گذشته موفق به دریافت چندین جایزه از مراجع کارشناسی شد و به صورت مداوم در حال افزایش زنجیره های تحت پوشش است تا از این طریق ضمن حذف واسطه ها و کنترل قیمت ها، دسترسی تولیدکنندگان فعال در حوزه صنایع غذایی به منابع مالی مورد نیاز را تا حد قابل توجهی تسهیل کند.

وی مدیریت و کاهش قابل توجه اضافه برداشت از خزانه بانک مرکزی همزمان با افزایش رقم تسهیلات پرداختی در سال گذشته را از دیگر موفقیت های بانک کشاورزی در نتیجه مدیریت صحیح منابع و مصارف دانست و اظهار داشت: طی این مدت نه تنها بخش قابل توجهی از ناترازی بانک کشاورزی برطرف شد، بلکه با تلاش های صورت گرفته رقم تسهیلات پرداختی با 21 همت افزایش نسبت به سال 1401 به حدود 210 همت رسید.

سرپرست بانک کشاورزی تصریح کرد: با هدف رونق تولید بخش کشاورزی و نیز رفع نیازهای ضروری سایر اقشار جامعه طی سال 1403، پرداخت اعتباری معادل 250همت را پیش بینی کرده ایم.

رئیس هیأت مدیره بانک کشاورزی همچنین با اشاره به استفاده از تمام ظرفیت های قانونی به منظور کمک به کشاورزان آسیب دیده در سال گذشته و برنامه ریزی برای افزایش این حمایت ها در سال جاری، خاطرنشان کرد: بر اساس سیاست های بانک مرکزی موظفیم به سمت رعایت انضباط مالی و روش های نوین تامین مالی حرکت کنیم.

سرپرست بانک کشاورزی در خصوص پرداخت خسارت به کشاورزان آسیب دیده از حوادث قهری نیز گفت: بر اساس ظرفیت های قانون بودجه 1403 کل کشور پس از اخذ مجوزهای لازم تعیین تکلیف مطالبات زیر دو میلیارد ریال کشاورزان در دستور کار بانک قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه عمده این اعتبارات در چند سال اخیر توسط بانک کشاورزی به واجدین شرایط پرداخت شده است، تصریح کرد: بابت سود پس از سررسید این تسهیلات، نیازمند همکاری موثر سازمان برنامه و بودجه و تسریع در ارائه ضمانتنامه هستیم تا جریان نقدینگی بانک با مشکل مواجه نشود.

وی اظهار داشت: برنامه تامین مالی برای تحکیم پایه های امنیت غذایی کشور، توسعه مکانیزاسیون، کشت گلخانه ای و حمایت از صنعت دام و طیور بر اساس سیاست های دولت و برنامه های وزارت جهاد کشاورزی همزمان با تداوم و تقویت برنامه خرید تضمینی گندم از اولویت های امسال بانک کشاورزی است.

متقی نیا با بیان اینکه پرداخت تسهیلات فرزند آوری و ازدواج به عنوان تسهیلات تکلیفی از دیگر برنامه های  بانک کشاورزی در سال جاری است، یادآور شد: امسال نیز با کمک سازمان برنامه و بودجه و اعتبارات سازمان هدفمند سازی یارانه ها، وجوه خرید تضمینی گندم از کشاورزان در کوتاه ترین زمان ممکن با عاملیت  این بانک پرادخت خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ثبت نام وام سکوها و کسب و کارهای اقتصاد دیجیتال + جزئیات و لینک سایت https://1649.ir
  • اهتمام بانک کشاورزی به تحقق امنیت غذایی با مشارکت مردم
  • رفع موانع تولید در راستای تحقق شعارسال
  • رشد ۲۸.۲ درصدی تسهیلات بانکی در ۱۴۰۲/ رقم رشد نقدینگی ۲۴.۳ درصد در پایان سال ۱۴۰۲
  • حفاظت از محیط زیست مهم‌ترین اصل فعالیت‌های تولیدی است
  • پرداخت ۱۷۰۰ همت تسهیلات به واحدهای تولیدی کشور
  • پشت پرده کاهش اعطای تسهیلات به واحدهای تولیدی
  • کاهش اتکا به تسهیلات بانکی با اجرای قانون تامین مالی تولید
  • آغاز به کار واحد کشتارگاه صنعتی در شهرستان فسا
  • واحد کشتارگاه صنعتی در فسا بار دیگر آغاز به کار کرد/ اشتغال ۱۰۰ کارگر