Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اکوفارس، امیرحسن کاکایی کارشناس خودرو در گفت‌‌وگو با باشگاه خبرنگاران، درباره افزایش چشمگیر قیمت خودرو و گرانی آن در سال ۹۷ گفت: قیمت خودرو از حدود شب عید سال ۹۷ همزمان با افزایش قیمت دلار بالا رفت،  افزایش قیمت  دلار تا حدود ۵ هزار تومان بود اما دولت قول داد که دلار ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی را وارد صنعت کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کارشناس ادامه داد: همزمان با تغییر ارزش دلار از ۳ هزار و ۳۰۰ تومان که پایه سال ۹۶ بود به ۴ هزار و ۲۰۰ تومان به عنوان پایه سال ۹۷، قیمت دلار حدود ۲۰ درصد افزایش یافت و با این حال شورای رقابت با ۷ درصد افزایش قیمت خودرو موافقت کرد.

او افزود: بازار خودرو زمانی کششی شد که برای هر سرمایه‌گذار حدود ۱۳ درصد سود قطعی توسط ثبت‌نام وجود داشت. با افزایش قیمت دلار به ۱۲ تا ۱۳ هزار تومان، مسئولان دریافتند که دلار ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی را نمی‌توانند به بازار عرضه کنند.

این کارشناس اظهار کرد: علی‌رغم اینکه قیمت خودرو به‌صورت دستوری حداقل تا آذر (برمبنای ۷ درصد) ثابت نگه داشته شد اما همچنان بازار شاهد افزایش قیمت خودرو بود. در آذر سال ۹۷ قانونی توسط شورای رقابت تصویب شد که براساس آن بنا بود خودرو‌ها در حاشیه بازار به فروش برسند که متأسفانه تا بهمن این قانون به تعلیق افتاد. این اتفاق برای سرمایه‌گذاران به این معنی بود که سودآوری همچنان ادامه دارد آن هم در اوضاعی که کل اقتصاد تحت تنش بود، در چنین شرایطی سرمایه‌ها با حرکت به سمت مسکن، سکه و ارز و بازار خودرو به عنوان بهترین مکان‌ها برای سرمایه‌گذاری محسوب می‌شد.

کاکایی گفت: مجموعا در سال ۹۷ یک سود ۱۷ یا ۱۸ تا ۳۰ درصدی برای هر کسی که در سایت رسمی خودرو برای ثبت‌نام اقدام کرده، تضمین شده بود.

چالش گمرک برای خودروسازان داخلی

این کارشناس خودرو درباره تحریم‌های ظالمانه آمریکا گفت: اولین تحریم جدیدی که از سمت این کشور بوجود آمد متوجه صنعت خودرو بود. در چنین شرایطی یک سری قطعات مورد نیاز برای استفاده در تولید داخلی خودرو‌ها از کشور‌های خارجی وارد شد تا قطعه‌سازان بتوانند دوران تحریم جدید را بگذرانند؛ اما متأسفانه گمرک به‌خاطر بحث بر سر موضوع قیمت ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی جلوی آن را گرفت و در نتیجه تولید با چالش روبه‌رو شد و همزمان از اوایل سال ۹۷ تا آخر این سال تحریم‌ها هم به اوج خود رسید.

۲۰ هزار میلیارد تومان زیان خودروسازی در سال ۹۷

کاکایی درباره خسارت‌هایی که بر اثر تحریم‌ها و عوامل داخلی مورد توجه صنعت خودروسازی قرار گرفت، گفت: در سال ۹۷ بالای ۲۰ هزار میلیارد تومان زیان رسمی خودروساز‌ها اعلام شد که از طرفی هم حاشیه بازار‌های فراوانی قابل مشاهده بود.

این کارشناس خودرو درباره علت سود بالایی که خودروساز‌ها حاضر به پرداخت آن به مشتریان خود بودند، گفت: خودروسازان سود ۲۰ درصدی یا حتی بیشتر را به مردم می‌دادند تا به نقدینگی برسند، این کار فقط از دو طریق قابل انجام بود؛ یکی از طریق وام بانکی و دیگری توسط پیش فروش خودروها؛ همیشه سود مشارکتی که به مردم داده می‌شود از لحاظ منطقی باید نزدیک به سود بانکی یا حتی بیشتر از آن باشد.

کاکایی در پاسخ به این سؤال که چرا خودروساز‌ها علی‌رغم اینکه تولید برای آن‌ها زیانبار است بازهم به تولید ادامه می‌دهند؟ گفت: این موضوع به مبحث سیاست‌گذاری بر می‌گردد که در کل کشور رخ می‌دهد. فضای سیاسی پوپولیستی دولت را مجبور کرد که با خیلی از این مسائل به این صورت برخورد کند مثل برخورد با تحریم که گویا اتفاقی نیفتاده است.

او افزود: قیمت‌گذاری غلط تا افزایش هزینه‌های اولیه که بر مبنای ارز آزاد بود و سود مشارکت و مهمتر از همه پیش‌فروش‌های دستوری نا‌به‌جا باعث شد تا مشکل از چیزی که بود بدتر شود و به جای اینکه از چاله در بیاید به چاه بیفتد.

تولید هر یک خودرو، ضرری برابر با ۱۰ میلیون تومان

این کارشناس درباره ضرر خودرو‌سازی گفت: در حال حاضر تمام خودرو‌ها به جای سود ضرر می‌دهند؛ یعنی برابر با تولید هر یک خودرو، ۱۰ میلیون تومان ضرر ناشی از آن بوجود می‌آید؛ اگر خودرو‌ساز تولید خود را متوقف کند، علاوه بر افزایش قیمت خودرو با مخالفت مجلس شورای اسلامی و دیگر مسئولان مواجه می‌شود، اما باید در نظر داشت که ادامه دادن به این روند موجب ضرر به بخش خودروسازی و سود آن به نفع سرمایه‌گذاران این بخش می‌شود.

کاکایی درباره تغییر مدیرعامل‌های شرکت خودروسازی‌ها گفت: در دو سال گذشته یکی از این خودروسازی‌ها ۳ یا ۴ مدیرعامل و یکی دیگر از خودروسازان یک مدیر عوض کرده است که با وجود این تغییرات باز هم شاهد روند تولید زیان‌آور هستیم. اما متأسفانه باز هم در دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی مشاهده می‌کنیم که کاندید‌اها برای تبلیغ و کسب رأی، ادعا می‌کنند که چرا خودروساز‌ها تولید بیشتری ندارند؟ این در حالی است که در حال حاضر هم تولید خودروسازان با ضرر همراه است.

۳۰ هزار میلیارد تومان ضرر خودروسازی در سال ۹۸

به گفته این کارشناس تا آخر امسال صنعت خودروسازی زیانی برابر با ۳۰ هزار میلیارد تومان خواهد داشت.

او درباره راه حل مواجهه با زیان‌دهی خودروسازی در کشور گفت: راه حل این است که دست اقتصاددانان و متخصصان در این زمینه باز باشد و دولت و نمایندگان مجلس هم در آن دخالتی نداشته باشند. همچنین مسئولان تمام توجه خود را به رفع مشکلات تولیدی سوق دهند.

کاکایی در ادامه افزود: راه‌ حل این است که اجازه دهیم تولید نفس بکشد و به صورت طبیعی قیمت‌ها بالا برود و در اثر آن درآمد قطعه‌سازان و بقیه زنجیره تأمین که به این چرخه وصل است افزایش خواهد یافت، به‌دنبال آن درآمد مردم هم بالا می‌رود و در این چرخه اقتصادی مردم هم توانایی خرید پیدا می‌کنند.

این کارشناس خودرو در خصوص تأثیر افزایش قیمت دلار بر قیمت خودرو گفت: قیمت دلار از ۳ هزار و ۲۰۰ تومان به ۸ هزار تومان و سپس به ۲۰ هزار تومان و در آخر به ثبات رسید. با وجود اینکه قیمت دلار کاهش یافت، اما قیمت مؤثر دلار افزایش داشت و چیزی حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد بالا رفت؛ بر اثر آن قیمت خودرو هم می‌بایست افزایش پیدا می‌کرد، اما متأسفانه قیمت خودرو‌ها حتی خودرو‌های پر تیراژ، با قیمت دستوری همراه بود و حاشیه بسیار زیادی هم دارند.

کاکایی در پایان درباره تأثیر منابع قدرت بر استخدام نیرو در شرکت خودروسازی و تأثیر آن بر ضعف اقتصاد این شرکت گفت: این موضوع ۳۰ یا ۴۰ ساله است و فقط مختص به حال حاضر نیست، به‌خاطر اینکه صنعت خودروسازی با زندگی مردم در ارتباط است و نسبت به صنعتی مثل فولاد بیشتر حس می‌شود و مردم مستقیما با آن درگیر هستند. اگرچه استخدام‌های دستوری از اول هم بوده و با توجه به اینکه این خود مشکلی برای تأمین دستمزد‌ها و هزینه‌ها است با این حال مشکل اصلی نیست؛ مشکل در نبود شایسته سالاری است و به‌طور طبیعی وقتی شایسته سالاری نباشد افزایش بهره‌وری هم بوجود نمی‌آید.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۰۲۲۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش حجم آب دریاچه ارومیه به ۲.۵ میلیارد مترمکعب

 به گزارش تابناک، محمدصادق معتمدیان در بک برنامه تلویزیونی با بیان اینکه سال گذشته سال سختی را به جهت کاهش بارندگی و گرمای زیاد گذراندیم و نگرانی های جدی در بین مردم نسبت به خشک شدن دریاچه ارومیه به وجود آورده بود، گفت: خوشبختانه بارندگی‌های خوبی را طی دو سه ماه اخیر در سطح حوضه آبریز دریاچه ارومیه شامل سه استان آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی و کردستان داشتیم.

وی با بیان اینکه این وضعیت باعث افزایش تراز آب دریاچه ارومیه شد، افزود: تراز این دریاچه نسبت به مدت مشابه سال قبل منتهی به ۱۷ اردیبهشت ۲۰ سانتیمتر افزایش یافته است (۱۲۷۰.۶۰ سانتی متر).

دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه با بیان اینکه وسعت دریاچه ارومیه نسبت به مدت زمان مشابه سال قبل با ۵۶۰ کیلومتر مربع افزایش به ۲۰۰۰ کیلومتر مربع رسیده است، ادامه داد: حجم آب دریاچه نیز با ۶۰۰ میلیون مترمکعب افزایش نسبت به مدت زمان مشابه سال قبل، به ۲.۵ میلیارد مترمکعب رسیده است.

معتمدیان با بیان اینکه از لحاظ میزان بارش خیلی اتفاق خارق العاده‌ای نیفتاده است، گفت: در سال ۹۸ در حوضه آبریز دریاچه ارومیه ۴۶۰ میلی متر بارش داشتیم که اکنون به ۳۰۵ رسیده، در سال ۹۸ نسبت به امسال ۵۱ درصد افزایش بارندگی داشتیم. سال ۹۹ تا ۱۴۰۲ دوره ۴ ساله خشکسالی داشتیم و بارندگی های امروز نسبت به سال گذشته ۲۵ درصد افزایش یافته است.

وی با بیان اینکه بارش در حوضه دریاچه ارومیه نسبت به میانگین بلندمدت یک درصد افزایش یافته است، افزود: در حوضه آبریز دریاچه ارومیه بیش از ۱۴۰ هزار هکتار باغات اضافه شده، یعنی ۱.۵ میلیارد متر مکعب آب مازاد به بخش کشاورزی در دورانی که شاهد کاهش حجم آب در دریاچه ارومیه بودیم، تحمیل کردیم. این غفلتی بوده که در دوره‌های گذشته شده است.

دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه با بیان اینکه امروز در حوضه آبریز دریاچه ارومیه متاسفانه سه محصول سیب، یونجه و چغندر ۵۷ درصد آب تولیدی حوزه آذربایجان غربی را مصرف می کند، ادامه داد: ۵۸ هزار هکتار باغات سیب هستند که ۵۰ درصد از این باغات بالای ۳۰ سال عمر دارند و از لحاظ بهره‌وری هم دچار مشکل هستند. این باغات کشت دوگانه هستند، یعنی در همین مزارع یونجه هم کشت می‌شود بنابراین ۳۲ درصد از آب تولیدی استان صرف یونجه می‌شود که محصول غیر استراتژیک است.

معتمدیان با بیان اینکه ۹۰ درصد آب تولیدی در حوضه آبریز در بخش کشاورزی مصرف می‌شود، اظهارکرد: رویکردی که ستاد احیای دریاچه ارومیه به ریاست دکتر محمد مخبر- معاون اول رییس جمهوری - در دولت سیزدهم دارد، تمرکز بر مدیریت نرم‌افزاری یعنی تغییر الگوی کشت است.

وی با بیان اینکه ۷۴ هزار حلقه چاه غیرمجاز در این منطقه (سه استان) حفر شده است، گفت: در همین دولت حدود ۴۰۰۰ چاه را توانستیم مسدود کنیم.

دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه با بیان اینکه در سال گذشته بیش از ۶۰ کیلومتر از رودخانه‌های منتهی به دریاچه ارومیه لایروبی شده‌اند، افزود: این کار اثرات خوبی داشته است. در بحث تکمیل مدول سوم تصفیه‌خانه ارومیه که سال گذشته افتتاح شد، امسال ۴۰ میلیون متر مکعب رهاسازی پساب فاضلاب ارومیه به دریاچه ارومیه داشتیم.

معتمدیان با بیان اینکه برنامه‌هایی در ستاد احیای کشور برنامه ریزی شده تا حدود یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون متر مکعب حقآبه رهاسازی سد و رودخانه های فاقد سد داشته باشیم، ادامه داد: در حال حاضر این آمار از یک میلیارد و ۴۰۰ مترمکعب هم گذشته یعنی ۳۰۰ میلون مترمکعب از آنچه پیش بینی شده رهاسازی انجام شده است.

وی با بیان اینکه روزانه ۳۰ میلیون مترمکعب آورده و ورودی به دریاچه ارومیه داریم که براساس ایستگاه‌های هیدرومتریک در ورودی دریاچه ثبت می‌شود، اظهارکرد: امیدواریم در دو سه هفته آینده با ادامه بارندگی های پیش رو و رهاسازی هایی که انجام می شود، این میزان به سه میلیارد متر مکعب یا بیشتر برسد.

معتمدیان در پایان با اشاره به علاقه مردم به دریاچه ارومیه گفت: در روزهای گذشته صف ۲۲ کیلومتری خودروها تا دریاچه ارومیه داشتیم و ۷۰ هزار تلفن همراه فعال بود یعنی جمعیت ۲۰۰ هزار نفر ساعت‌ها در صف ترافیک بودند تا خود را به دریاچه ارومیه برسانند که نشان از وابستگی مردم به دریاچه است.

منبع: ايسنا

دیگر خبرها

  • جدیدترین قیمت رمزارزها در جهان: ۱۹ ارديبهشت
  • آخرین وضعیت بازار رمزارزها؛ قیمت بیت‌کوین صعودی شد؟
  • این خودرو یک‌دفعه ۹۰ میلیون گران شد/ جدول قیمت
  • بیت‌کوین به سمت صعود حرکت می‌کند؟
  • افزایش حجم آب دریاچه ارومیه به ۲.۵ میلیارد مترمکعب
  • جدیدترین قیمت رمزارزها: ۱۷ ارديبهشت
  • تصمیم عربستان باعث افزایش قیمت نفت شد
  • قیمت خودرو امروز ۱۷ اردیبهشت +جدول
  • برنت ۸۳ دلار و ۲۹ سنت شد
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۷ |برنت ۸۳ دلار و ۲۹ سنت شد